Nočné pocikávanie u detí – ako môžu pomôcť Bachove esencie?

Užívanie Bachových esencií na nočné pomočovanie u detí môže byť jemným spôsobom ako pomôcť vášmu dieťaťu vo vývoji. Bachove kvety nie sú ničím kontraindikované a ovplyvňujú len emocionálne a psychické stavy.

Nočné pomočovanie a detská psychika

Vývoj dieťaťa prináša po psychickej stránke mnoho výziev, ktoré treba spracovať. Náročné obdobie, príliš veľa tlaku, stresu a podnetov môže byť príčinou nočného pocikávania dieťaťa.

Príčin môže byť niekoľko a môže sa vám zdať komplikované určiť tú správnu. Bachove kvapky môžu byť nápomocné ak je príčinou pocikávania práve určitý psychický stav.

Zamyslite sa, či vaše dieťa prežíva hnev, stres, úzkosť, je precitlivelé, ustráchané alebo má málo sebavedomia. Všetky takéto pocity môžu vytvárať psychická napätie. V noci sa tlak v organizme z psychiky uvoľní a práce celkové uvoľnenie spôsobí aj uvoľnenie svalov močového mechúra do takej miery, že sa dieťa pociká.

Aké emócie môžu vplývať na pocikávanie u detí

Je všeobecne známe, že obličky a močový mechúr reagujú na pocity strachu a sú takýmito emóciami ovplyvnené.

Pri nočnom pocikávaní dieťaťa uvažujte nad týmito Bachovými esenciami:

Aspen Topoľ osikový je vhodný aj dieťa prežíva stres a úzkosť. Môže to byť zo škôlky, nového člena v rodine, z kolektívu a pod.

Cherry plum Slivka čerešňoplodá sa využíva pri veľkom vnútornom napätí. Dieťa môže mnoho pocitov potláčať a to spôsobí veľký vnútorný tlak, ktorý sa uvoľní v noci. Mnoho pocitov, ktoré sa objavujú nevie ešte vyjadriť a spracovať ich.

Pine Borovica lesná môžete vyskúšať ak si myslíte, že príčinou nočného pomočovania sú pocity viny. V detskom svete vzniká mnoho situácií, kde dieťa nevie presne aký postoj zaujať alebo situáciu spracovať. Rôzne udalosti v rodine, v kolektíve môžu pocit viny vyvolať a vnútorne dieťa ubíjať.

Larch Smrekovec opadavý je Bachova esencia na podporu sebavedomia. Niektoré deti majú menej sebaistoty v novom kolektíve, v nových sociálnych situáciách a neschopnosť správne reagovať vzbudzuje nepríjemný pocit. Larch otvára schopnosť byť sebaistejší a schopný prejaviť svoje ja.

Clematis Plamienok plotný je vhodný pre deti jemné citlivé, ktoré žijú vo vlastnom svete a ťažšie sa zaraďujú do kolektívu. Môžu to byť deti talentované s veľkým záujmom o nejakú činnosť (výtvarné umenie, hudba, matematika a pod). Pre takéto deti je realita niekedy výzvou a môže priniesť mnoho stresu a napätia.

nocne pomocovanie u deti bachove kvapky

Prirodzený vývoj detskej psychiky a Bachove kvapky

Vy sami ako rodičia nemusíte mať žiadne výčitky ak vaše dieťa prežíva takéto pocity – pocity viny, málo sebavedomia, strach, úzkosť. Tieto emócie sú prirodzenou súčasťou vývoja detskej psychiky a je úplne normálne, že dieťa ich prežíva. Dôležité je pomôcť mu vyrovnávať sa aj s takýmito emóciami, ktoré budú súčasťou bytia počas celého života. Okrem vás ako rodičov, môžu byť nápomocné aj Bachove esencie.

Ich výhodou je, že prirodzeným spôsobom pomáhajú vo vývoji a, že uľahčujú pochopenie seba samého a svojich pocitov, ktoré následne dokážeme lepšie spracovať – tak ako deti aj dospelí.

Každé dieťa je jedinečné tak ako aj život, ktorý prežíva. Preto aj výber vhodných Bachových esencií je individuálny a každé dieťa môže potrebovať trochu inú kombináciu.

Začať môžete aj najjednoduchšou voľbou a to Rescue Remedy kvapkami bez alkoholu. Tieto kvapky pokrývajú mnoho psychických stavov a sú vhodné počas náročných období na psychiku.