Ako si zvýšiť sebavedomie pomocou Bachových kvetov

Primerané sebavedomie je dôležité, aby sme mohli žiť plnohodnotný život. Málo sebavedomia spôsobuje problémy v škole, v práci, v komunikácii a tiež vo vzťahoch. Ľudia, ktorí majú málo sebadôvery vo svoje schopnosti môžu byť inteligentní, šikovní a zábavní, no boja sa pred ostatnými prejaviť. Niektoré situácie môžu viesť až k úzkosti. Ten, kto má málo sebavedomia sa môže pripraviť o rôzne príležitosti v živote. Zbytočné podceňovanie svojich schopností vedie k nevyužitému potenciálu.

Ako sa prejavuje nedostatok sebavedomia ?

  • máte strach prejaviť svoj názor pred ostatnými
  • máte strach hovoriť na verejnosti
  • bojíte sa osloviť druhých ľudí
  • neradi komunikujete
  • neveríte si, že môžete uspieť
  • máte pocit, že ostatní sú tí šikovnejší
  • bojíte sa povedať „nie“, ste príliš poddajný

Ako pomáhajú Bachove esencie zvýšiť sebavedomie?

Bachove kvety pôsobia priamo na psychiku človeka. Odstraňujú psychické bloky a umožňujú sebarozvoj. Pomôžu vám lepšie využiť svoj potenciál a posunúť sa v živote ďalej. Nahromadené negatívne myšlienky o sebe sa musia uvoľniť, aby ste sa dostali do pozitívneho stavu. Bachove kvapky nasmerujú vaše myšlienky správnymi smerom, aby ste dokázali urobiť potrebné kroky.

sebavedomie

Bachove esencie na podporu sebavedomia

Larch – Dôverujte svojim schopnostiam

Bojíte sa zlyhania a preto niektoré veci radšej ani neskúšate? Možno, že je tento pocit vo vás zakorenený už od detstva. Stále však máte možnosť ho rozpustiť a zanechať starý vzorec správania. Bachova esencia Larch Smrekovec opadavý podporuje zmenu prístupu v živote. Budete si viac veriť a získate pocit, že to môžete dokázať. Získate motiváciu skúšať nové veci s dôverou, že sa vám bude dariť.

Cerato Verte svojej intuícii

Nedostatok sebadôvery sa prejavuje, ak neveríte svojim vlastným pocitom. Potrebujete sa uisťovať u druhých, že váš názor je správny. Potreba neustále konzultovať svoj názor s ostatnými z vás robí neistého človeka bez sebavedomia. Cerato Rožec vás nasmeruje tak, aby ste verili svojej intuícii a dokázali sa samostatne rozhodovať.

Centaury – Pracujte vedome na asertivite

Ste príliš submisívny typ a necháte sa využívať ? Necháte sa zmanipulovať a nedokáže povedať „dosť“ ? Ľudia tohto typu sú schopní obetovať sa pre druhých aj napriek tomu, že im to škodí. Pomáhať druhým je správne, no príliš slabá vôľa odmietnuť a povedať nie, môže viesť k tomu, že vás ľudia zneužívajú. Vaša neprimeraná dobrota a ochota sa stane nežiadúcou vlastnosťou. Centaury Zemežlč menšia vám pomôže von tohto začarovaného kruhu. Umožní vám vzchopiť sa a myslieť aj na svoje potreby. Pomôže vám rozlíšiť kedy ide o skutočnú pomoc druhým a kedy ste využívaný pre svoju slabú vôľu. Nebudete sa viac podriaďovať. Získate dostatok asertivity pre správny prístup k životu.

Scleranthus – Zbavte sa strachu rozhodnúť sa

Neschopnosť robiť rozhodnutia vám bránu posúvať sa v živote ďalej. Ľudia, ktorí sa nevedia rozhodovať môžu byť emocionálne nestabilní a náladoví. V hlave máte toľko myšlienok, že už neviete posúdiť, čo je správne. Aby ste sa v živote mohli hýbať správnym smerom, musíte robiť rozhodnutia. Takáto vnútorná nestabilita vedie k nepokoju a podráždenosti. Scleranthus Sklerant ročný dodáva stabilitu a podporuje vnútornú vyrovnanosť. Je to potrebné, aby ste videli, čo je správne a otvorila sa vám správna cesta životom.

Wild Oat – Dôverujte si a nájdite svoju cestu v živote

Chcete už konečne nájsť v živote správny smer a robiť, to čo by vás bavilo? Wild Oat Stoklas konáristý pomáha nájsť tu správnu cestu v živote pre vás. Máte pocit, že ste schopný a máte na viac, no nedokáže sa uplatniť ? Wild Oat vás naučí počúvať svoj vnútorný hlas, aby ste si ujasnili, čo vlastne chcete a aký je váš cieľ. Niekedy sa človek stratí v množstve podnetov a kolobehu každodenného života. Každý má svoju vlastnú jedinečnú cestu a Wild oat vám pomôžu ju spoznať.