Ako pomôžu Bachove esencie počas tehotenstva

Bachova terapia harmonizuje matku počas tehotenstva, čo prispieva aj k zdravému vývinu dieťaťa. Všetko krásne a harmonické, čo matka počas tehotenstva vstrebe, sa prenesie aj na dieťa. Teda aj Bachova terapia ako harmonizujúci a jemný spôsob liečenia emotívnych stavov, bude mať na dieťa pozitívny účinok. Vďaka Bachovým esenciám bude matka menej podliehať psychickým výkyvom, zmenám nálad a stresu Dieťatko si bude tento pokoj užívať spolu s ňou.

Počas tehotenstva sa potreba konkrétnych Bachových esencií môže meniť, pretože žena prirodzene podlieha častej zmene rôznych nálad.

Walnut/Orech kráľovský - Tehotenstvo znamená v živote ženy veľkú zmenu. Možno sa s ňou neviete vyrovnať a máte obavy, čo táto zmena prinesie. Walnut vám pomôže túto zmenu prijať a spracovať.

Red Chestnut/Pagaštan pleťový - Budúca mamička sa vždy obáva o zdravie bábätka. Chce, aby bolo všetko v poriadku a očakáva nervózne výsledky z každého vyšetrenia. Strach o niekoho druhého vám pomôže prekonať práve Red Chestnut.

White Chestnut/Biely gaštan – Pomôže vám ak sa vám počas tehotenstva hmýria hlavou myšlienky a neviete nájsť pokoj mysle.

Olive/Oliva európska - Mnohé ženy počas tehotenstva pracujú a cítia sa vyčerpané. Vhodná esencia pre tento prípad je Oliva. Vracia silu a energiu po vyčerpávajúcom dni.

Impatiens/Netýkavka žliazkatá – Pomáha keď ste netrpezlivá a chcete, aby sa vaše dieťatko narodilo čím skôr.

Crab Apple/Plané jablko - Mnohé ženy vnímajú zmeny svojho tela počas tehotenstva negatívne, a nepáčia sa sami sebe. Crab Apple vám pomôže pozerať sa na fyzické zmeny svojho tela pozitívne.

Mimulus/Čarodejka škvrnitá - Keď sa blíži termín pôrodu, mnohé ženy bývajú vystrašené a obávajú sa ako pôrod prebehne. Vtedy treba použiť Mimulus.

Rock Rose/Devätorník peniažtekovitý – Pomáha ženám ktoré pri pomyslení na pôrodné bolesti prepadnú panike a hrôze.

Bachove esencie počas pôrodu:

Mimulus/Čarodejka škvrnitá – Pomôže vám, keď vás prepadne strach z kontrakcií alebo z pôrodu cisárskym rezom.

Star of Betlehem/Bledavka okolíkatá – Keď vás prepadnú náhle pôrodné bolesti, ktoré sú pre vás ako šok.

A samozrejme je tu Krízová esencia/Rescue Remedy. Mnoho žien, ktoré pred pôrodom a počas pôrodu užívali Rescue Remedy malo ľahký pôrod a rýchlo sa vyrovnali s popôrodným vyčerpaním. Rescue Remedy môže počas pôrodu znamenať veľmi rýchlu a účinný pomoc. Každý pôrod aj keď prebieha akokoľvek ľahko, je pre ženu a dieťa energetickým šokom a veľkou zmenou. Výbornou esenciou je aj Star of Betlehem/Bledavka okolíkatá. Začnite s užívaním už niekoľko dní pred pôrodom a môžete pokračovať aj niekoľko dní po pôrode, podľa toho ako sa cítite.

Bachove esencie po pôrode

Olive/Oliva európska – Keď ste unavená z nočného vstávania k bábätku, vymieňania plienok, kojenia...

Larch/Smrekovec opadavý – Prepadajú vás obavy,či sa staráte o bábätko dobre ? Pochybujete, či budete dobrá matka ?

Larch vám pomôže prekonať tieto pochybnosti a začnete si opäť veriť.

Elm/Brest – Užívajte Elm, keď máte pocit, že je toho na vás priveľa. Dodá vám pocit, že všetko dobre zvládate a budete vyrovnanejšia.

Red Chestnut/Pagaštan pleťový – Máte prehnaný strach o bábätko ? Nedokážete si užívať toto krásne obdobie, pretože vás neustále prepadá strach, či budevšetko v poriadku ? Red Chestnut vám opäť dodá istotu.

Mustard/Horčica poľná – Keď vás náhle prepadajú pocitu smútku a nemáte žiaden dôvod.

Walnut/Orech kráľovský – Keď si neviete zvyknúť na nový životný štýl spojený so starostlivosťou o dieťa.

Pine/Borovica lesná – Ak máte výčitky, že nemôžete bábätko kojiť. Obávate sa, že by to mohlo narušiť váš vťah a cítite sa kvôli tomu vinná.

Rescue krém – Výborný pomocník na popraskané a podráždené bradavky z kojenia. Obsahuje čistiacu esenciu Crab Apple.

Ako užívať Bachove esencie ?

Užívajte vybrané esencie tak často ako potrebujete. Esencie starostlivo vyberajte tak, aby odrážali to, ako sa skutočne cítite. Neužívajte viac ako 7 esencií naraz.

Užívajte 2 kvapky z každej vybranej esencie a 4 kvapky z Rescue Remedy - krízovej esencie.

Pri občasnom užívaní nakvapkajte vybrané esencie do pohára s vodou a popíjajte.

Pri pravidelnom užívané môžete z každej esencie kvapnúť dve kvapky do 30 ml mixovacej fľaštičky (z krízovej esencie 4 kvapky) a doliať neperlivou minerálkou. Z tejto fľaštičky potom užívajte 4 kvapky 4 x denne.

Na okamžité použitie môžete užiť neriedené esencie priamo z fľaštičky a opakovať podľa potreby.

Príjemné vonkajšie použitie Bachových esencií

Esencie sa môžu kvapnúť aj na pulzné body, spánky, pery... Takéto vonkajšie použitie je veľmi efektívne a poskytuje prvú pomoc. Počas tehotenstva alebo pôrodu môžete esencie pridať do menšieho množstva vody, urobiť obklad a priložiť na čelo. Pre väčšie pohodlie môžete esencie nakvapkať do fľaše s minerálkou a piť počas dňa.

Bachove esencie pre bábätká

Ak chcete použiť Bachove esencie pre bábätko, môžete mu kvapkami Rescue Kids jemne potrieť pulzné body na vnútornej strane zápästia.

Upozornenie: Originálne Bachove esencie sú úžasne jemné a bezpečné, pamätajte však na to, že sú konzervované 27% alkoholom. Preto je dobré, keď ich pridáte do vody a množstvo alkoholu sa tak úplne zminimalizuje.

Alkohol neobsahujú kvapky Rescue Remedy, Rescue Night a Rescue Kids.

Upozornenie: Ak máte akékoľvek pochybnosti o tom, či je pre vás Bachova terapia vhodná, poraďte sa so svojim lekárom.