Bachove esencie pre bábätká

Ľudia sa často pýtajú ako sa dá vybrať správna esencia pre bábätká, keď nevedia povedať, čo cítia. Opak je však pravdou. Novorodenci a kojenci vyjadrujú svoje pocity veľmi priamo. Do úvahy sa vždy berie aj to, aké Bachove kvety užíva matka.

Dieťa typu Chicory/Čakanka obyčajná sa prejaví veľkým plačom, len čo sa mu prestanete venovať.

Na esenciu Mimulus/Čarodejka škvrnitá reagujú dobre deti, ktoré sa boja, sú zmätené z toho, čo sa okolo nich deje...

Dieťa, ktoré sa neustále usmieva a je spokojné môže byť typu Agrimony/Repík lekársky.

Boli uskutočnené aj pozorovania, z ktorých vyplynulo, že dieťa dokáže priaznivo reagovať na určitú esenciu už len vložením fľaštičky do postieľky. Pri esencii, ktorá mu vyhovuje sa upokojí, naopak fňukaním odmietne tie,ktoré mu nevyhovujú.

Bábätkám sa dávajú obvykle 4 x denne 4 kvapky z namiešanej zmesi esencií, ktorá obsahuje naozaj minimálne množstvo alkoholu. Esencie sa dajú do mlieka, prípadne nimi môžete potierať zápästia, čelo, pulzné body...U veľmi malých deti sa odporúča dať maximálne tri esencie, čo by malo byť úplne dostačujúce. Ak dieťa na Bachove kvapky nereaguje, je potrebné sa zamyslieť nad rodičmi. Ich stav a rozpoloženie má na dieťa veľký vplyv.

Príklad: Dieťa je choré a veľmi sa o neho bojíte. Použite Star of Betlehem/Bledavka okolíkatá na veľký šok, hrôzu až paniku. Kým príde lekár sa trochu upokojíte. Mimulus/Čarodejka škvrnitá alebo Rescue Remedy/Krízová esencia bude vhodná voľba na nasledujúce chvíle.

FotkyFoto_80517137_XS

 Ako užívať Bachove esencie ?

Užívajte vybrané esencie tak často ako potrebujete. Esencie starostlivo vyberajte tak, aby odrážali to, ako sa skutočne cítite. Neužívajte viac ako 7 esencií naraz.

Užívajte 2 kvapky z každej vybranej esencie a 4 kvapky z Rescue Remedy - krízovej esencie.

Pri občasnom užívaní nakvapkajte vybrané esencie do pohára s vodou a popíjajte.

Pri pravidelnom užívané môžete z každej esencie kvapnúť dve kvapky do 30 ml mixovacej fľaštičky (z krízovej esencie 4 kvapky) a doliať neperlivou minerálkou. Z tejto fľaštičky potom užívajte 4 kvapky 4 x denne.

Na okamžité použitie môžete užiť neriedené esencie priamo z fľaštičky a opakovať podľa potreby.

Esencie sa môžu kvapnúť aj na pulzné body, spánky, pery... Takéto vonkajšie použitie je veľmi efektívne a poskytuje prvú pomoc. Počas tehotenstva alebo pôrodu môžete esencie pridať do menšieho množstva vody, urobiť obklad a priložiť na čelo. Pre väčšie pohodlie môžete esencie nakvapkať do fľaše s minerálkou a piť počas dňa. Ak dávate esencie bábätkám a malým deťom, pridajte ich do prevarenej vody alebo ich použite na pokožku dieťatka.

Originálne Bachove esencie sú úžasne jemné a bezpečné, pamätajte však na to, že sú konzervované 27% alkoholom. Preto je dobré, keď ich pridáte do vody a množstvo alkoholu sa tak úplne zminimalizuje.

Kvapky Rescue Remedy, Rescue Night a Rescue Kids neobsahujú alkohol

Upozornenie: Pokiaľ si nie ste istý, či sú Bachove esencie pre vaše dieťa vhodné, odporúčame vám poradiť sa s lekárom