Ako si účinne poradiť so strachom?

Strach je psychický stav, s ktorým sa stretáva každý z nás. Boj so strachom je častokrát náročný, predsa len však existujú prirodzené cesty, ako ho efektívne zmierniť. Pomôže vám samotná príroda, lepšie povedané, Bachove esencie.

Ak by ste sa spýtali psychológov, ako poraziť strach, ich navrhované riešenia by sa pravdepodobne zlúčili do jedného najdôležitejšieho, ktorým je zmena myslenia. Predsa len, strach si do veľkej miery vytvárame my sami, tým, že danú vec alebo situáciu vo svojom vnútri vnímame ako istý stav ohrozenia. Pozitívnymi myšlienkami tak vieme strach obmedziť. Avšak, nie každý vie svoje myšlienky kontrolovať tak dobre, aby nimi dokázal strach citeľne zmierniť. Nehovoriac o tom, že poznáme viacero rôznych druhov strachu a nie všetky druhy sa dajú ovplyvniť len zmenou myslenia.

Pri boji so strachom sa tak odporúča mozog a psychiku samotnú podporiť vhodnými látkami. Tieto účinné látky, ktoré dokážu zmierniť prejavy strachu, sa nachádzajú v Bachových kvetoch. Z nich sa vyrábajú jednotlivé Bachove esencie, ktoré sa líšia svojím zložením, a teda aj výslednými účinkami. Bachove esencie sa predávajú vo forme kvapiek, ktoré nakvapkáte do pohára s vodou a vypijete ich.

bachovekvety

4 základné druhy strachu, 4 esencie
Prvým druhom strachu je strach z konkrétnych vecí, napríklad, z šoférovania, pavúkov, či zubára. V tomto prípade je najvhodnejším riešením esencia Mimulus – Čarodejka škvrnitá, ktorá upokojuje myseľ, harmonizuje psychiku a pomáha odbúrať strach.

Druhým druhom strachu je neurčitý strach a úzkosť, ktorá na prvý pohľad nemá jasnú príčinu. Pri takýchto stavoch pomáha esencia Aspen – Topoľ osikový, ktorá pomôže navodiť príjemné myšlienky, dodá vašej psychike sebavedomie a prinavráti harmóniu.

Tretím typom strachu je strach spôsobený nedostatkom sebavedomia, napríklad, pred verejným vystúpením, či dôležitým stretnutím. Na dodanie sebavedomia je možné využiť esenciu Larch – Smrekovec opadavý, ktorá vám uľahčí zvládanie náročných situácií.

Štvrtým typom strachu je strach spôsobený traumou v minulosti. Na zmiernenie traumy, a teda aj zníženie strachu, skvele poslúži esencia Star of Betlehem – Bledavka okolíkatá. Táto esencia vám pomôže uvoľniť vnútorný tlak spôsobený traumou a prinavrátiť psychickú rovnováhu.

Našli ste v niektorom z vyššie spomínaných strachov aj ten váš? Ak máte pocit, že zažívate viacero druhov strachu a neviete ich presne identifikovať, dobrým riešením môže byť už hotová zmes viacerých Bachových esencií vhodných pri pocitoch strachu - Bio Bachove kvetové esencie strach, ktorá obsahuje výťažky z viacerých druhov Bachových kvetov. Tak neváhajte, zmiernite svoj strach a posilnite si sebavedomie vďaka sile prírody!