Ako podporiť chudnutie pomocou Bachovej terapie

Bachove kvetové esencie sú výborným pomocníkom pri držaní diét. Pomáhajú vyrovnať sa kolísaním nálad, upevňujú odhodlanie a tlmia nervozitu. Počas diéty je človek často podráždený, trápia ho návaly hladu alebo náhle prestane veriť v dobrý výsledok. Jednotlivé Bachove esencie pomôžu takéto stavy prekonať. Ako si vybrať tie správne ? Predovšetkým musíte vy vedieť ako sa cítite a čo je pre vás to najťažšie pri držaní diéty.

Pri chudnutí pomáhajú tieto Bachove esencie:

Gentian / Horček horký - Pomôže vám zvládnuť krízu, keď prestávate veriť v úspech. Máte pocit, že jete málo a zdravo, no váha ukazuje stále tú istú hmotnosť ? Frustruje vás tento pocit tak, že to chcete vzdať ? Gentian vám pomôže prekonať pochybnosti a frustráciu . Dodá vám odhodlanie pokračovať ďalej.

Impatiens / Netýkavka žliazkatá - Dodá vám trpezlivosť, aby ste sa zamerali na trvalé výsledky. Pri chudnutí rýchle diéty obvykle nemajú dlhodobý efekt. Impatiens vás zbaví netrpezlivosti a túžby po rýchlom výsledku, čo by mohlo viesť práve k opačnému efektu. Netrpezlivosť zbytočne vytvára nervozitu a napätie, čo môže narušiť vaše odhodlanie. Pozitívny výsledok dosiahnete len vtedy,keď budete vnútorne vyrovnaný a pokojný.

Chestnut Bud / Pagaštan konský - Zabraňuje opakovaniu stále rovnakých chýb. Pomôže vám, keď ste sa už niekoľko krát pokúšali schudnúť, ale vždy ste podľahli obľúbenému nezdravému jedlu. Staré návyky v jedle sa ťažko prekonávajú a niekedy sa z nich ťažko vymaniť. Chestnut Bud vás podporí pri prekonávaní vašich starých zlozvykov.

Crab Apple / Plané jablko - Pomôže vám, keď ste so sebou a svojím vzhľadom stále nespokojný. Váš problém možno nebude vo váhe, ale v tom, že sa neviete prijať. Často podliehame túžbe vyzerať dokonalo podľa určitých parametrov a predstáv. Frustruje nás náš nedokonalý vzhľad, pretože sme zo všetkých strán obklopený dokonalými telami z reklám.  Crab Apple je esencia, ktorá vám pomôže akceptovať sám seba aj s nedokonalosťami. Crab Apple vám umožní vidieť vlastnú vnútornú hodnotu a mať sám seba rád.  Je to čistiaca esencia, ktorá pomáha aj pri detoxikačných kúrach.

Hornbeam / Hrab obyčajný - Dodá vám odhodlanie začať zdravú diétu. Pomáha hlavne vtedy, keď už dlho plánujete "niečo so sebou urobiť", ale stále sa akosi neviete odhodlať a konečne začať. Hornbeam vám dodá chuť a radosť z očakávaných výsledkov.