Bachove kvetové esencie ako sprievodca životom

Bachove kvetové esencie vás môžu sprevádzať počas celého života. Pomáhajú uvedomiť si a spoznať seba samého. Vedú nás správnym smerom tak, aby sme sa dostali v živote tam, kam patríme a kde sa cítime šťastní.

Zdravie nie je len to, že fyzicky nášmu telu nič nie je. Zdravie je duševný stav trvalého šťastia a spokojnosti. Zdravý človek telom aj duchom doslova žiari. Jeho pozitívna energia je citeľná vždy, keď ste v jeho prítomnosti a časť z nej sa môže preniesť aj na vás.

Našou úlohou v živote je priblížiť sa k takémuto stavu čo najbližšie, lebo len vtedy sme ozajstným prínosom pre ostatných.

Bachove kvetové esencie môžeme užívať počas celého života vždy vtedy keď cítime, že niečo s nami nie je v poriadku. Môže ísť o veľmi jemné pocity nespokojnosti vo vnútri, vnútornú disharmóniu, či jednoducho pocit, že niečo nie je v poriadku. Vtedy sa treba zastaviť a porozmýšlať nad pozitívnymi aspektami jednotlivých esencií a vybrať si tú, ku ktorej inklinujeme.

Užívanie Bachových esencií nespôsobuje rýchle zázraky. Harmonizácia prebieha na jemnohmotnej úrovni. Citliví ľudia si však jemné záchvevy zmien uvedomujú. Často to môže byť aj vaše okolie, kto si zmeny na vás všimne ako prvý.

Dr. Bach bol presvedčený, že len ten, kto kráča v živote po skutočnej vlastnej ceste môže byť naozaj zdravý a šťastný. Ak však človek zíde z vlastnej cesty priďaleko, môže byť problém vlastnú cestu rozpoznať. Vtedy vyskúšajte Bachovu esenciu Wild oat/Stoklas konáristý. Stoklas pomáha usmerňovať na ceste životom, vybrať si správny smer a pochopiť svoju úlohu v živote. Treba odhaliť prekážky, ktoré vám stoja v ceste ako napr. strach, nízke sebahodnotenie, nerozhodnosť či neschopnosť vnímať vlastné intuitívne vedenie.

Bachove esencie pre asertivitu

Častou prekážkou pri hľadaní a realizácii  vlastnej životnej cesty býva práve naše okolie. Vtedy musíme vynaložiť dostatok úsilia, aby sme vydržali vlastnú liečbu a zároveň dokázali primerane čeliť negatívnemu postoju našich blízkych. Možno im nevyhovuje, že sa meníte a boli by radšej keby všetko ostalo postarom. Vtedy pomôže Centaury/Zemežlč menšia, aby ste mali dostatok odhodlania a sily zmeny vo svojom živote presadiť.

Človek, ktorý chce byť zdravý a šťastný by mal seba samého neustále zdokonaľovať a skrášľovať. Nie vždy sú však okolnosti priaznivé pre nás duchovný vývoj. V živote je aj mnoho prekážok, ktoré musíme prekonať. Naučme sa ich vnímať pozitívne ako krok smerom k zmene a k vlastnému duchovnému vývoju. Všetko, čo prekonáme nás posúva ďalej.  Problémy v živote nás  stále nútia rásť a zlepšovať sa.

Bachove kvetové esencie sú cenným pomocníkom a sprievodcom na takejto zmysluplnej ceste životom.

"Kvetové esencie sú schopné, podobne ako skvelá hudba alebo iná nádherne povznášajúca vec, ktorá nám dodáva inšpiráciu, vzkriesiť našu skutočnú povahu a preniesť nás bližšie k vlastnej duši. Tak nám prinesú mier a uľahčia, zmiernia trápenie."    Dr. Edward Bach

Copyright © Bachovekvapky.sk