Ako zvládnuť prvé dni v škole

Blížia sa prvé školské dni a tie prinášajú so sebou aj množstvo pocitov. Na jednej strane to môže byť radosť a nadšenie so stretnutia so spolužiakmi, no u niektorých detí sa môže objaviť aj strach, nervozita a obavy z nových povinností, situácií a nového kolektívu.

Podvedomé obavy majú často aj rodičia a to hlavne z toho ako ich deti nový školský rok zvládnu. Prispôsobiť sa novému režimu, povinnostiam chvíľu potrvá. V tomto náročnom období sú Bachove esencie ako stvorené na prekonanie stresu a nervozity, ktoré tieto dni prinášajú.

Rescue Remedy alebo Krízová esencia

Pre riešenie takýchto situácií je tu Rescue Remedy alebo krízová esencia s Bachovými kvetmi. Táto prvá pomoc s čisto prírodným zložením a bez vedľajších účinkov je vhodná pre deti aj pre dospelých na prekonanie stresu, nervozity, strachu. Rescue Remedy kvapky obsahujú 5 základných Bachových kvetov.

Star of Betlehem pomáha prekonať traumu a šok

Rock rose pomáha pri stavoch paniky

Clematis podporuje sústredie a koncentráciu na prítomnosť

Impaties podporuje trpezlivosť a pokoj

Cherry plum mierni vnútorné napätie

FotkyFoto_16048739_S

Ak vaše dieťa už ku koncu prázdnin pociťuje obavy z nového školského roka, kľudne začnite s užívaním skôr. Bude tak viac pripravené, keď sa škola naozaj začne.

Rescue Remedy Bachove kvapky sú vhodné pre deti od 3 rokov, takže ak budete mať doma škôlkára, môže užívať kvapky tiež. Práve u menších detí býva prvé odlúčenie od rodičov náročné a nie všetky deti ho zvládajú úplne v pohode.

Pre deti vždy vyberajte Rescue Remedy bez obsahu alkoholu. Nemusíte sa obávať, že by dieťa bolo v škole ospalé alebo utlmené. Bachove kvapky takto účinok nemajú. Pôsobia jemným spôsobom na harmonizáciu psychiky a pomáhajú prekonať bloky.

A ak budete z nových povinností vystresovaný aj vy, kľudne môžete Bachove kvapky vyskúšať. Ľahšie prekonáte stres v práci, návaly povinností a tlak zo zodpovednosti.

Ako sa Rescue Remedy kvapky užívajú

Bachove esencie sa predávajú vo forme kvapiek, ktoré nakvapkáte do pohára s vodou a vypijete ich. Môžete ich nakvapkať aj do čaju alebo džúsiku, majú neutrálnu chuť. Ideálne je užívanie 4 x denne 4 kvapky, ale ak vám to režim nedovoľuje, kľudne si to môžete prispôsobiť.

Pomocou Bachových kvapiek zvládnete prvé dni nového školského roka v kľude a pohode. Nápomocné vám môžu byť počas celého školského roka, hlavne v období písomiek, skúšok či maturít.