Ako si priniesť do života viac pozitívnych myšlienok

Jedinečný spôsob ako si do života priniesť viac pozitivity sú krásne vône prírodných éterických olejov. Správne zvolené vône vám pozdvihnú náladu a navodia správnu atmosféru u vás doma. Najlepšie éterické oleje na depresiu sú všetky citrusové vône. Kto by sa predsa neusmial pri príjemnej vôni mandarinky a pomaranča ?

Citrusové vône ako citrón, pomaranč, bergamot mandarinka, grapefruit môžete medzi sebou kombinovať a vytvárať si skvelé kombinácie podľa svojich predstáv.

Môžete k nim pridať aj sviežu chladivú vôňu mäty a eukalyptu, upokojujúcu levanduľu, vanilku .

Ak sa vám nechce experimentovať s vôňami na vlastnú päsť, vyberte si niektorú z hotových zmesí od skúsených aromateraputov. Na dobrú náladu máme v ponuke skvelé vône ako :

Už len tie pozitívne názvy zlepšia náladu. Tieto zmesi sú vytvorené vhodne skombinovanými éterickými olejmi, ktoré sa navzájom dopĺňajú. Ich výhodou, je že nemusíte kupovať niekoľko samostatných olejov, aby ste si vytvorili originálnu vôňu.

etericky olej citron

Tieto holistické zmesi éterických olejov sú od značiek Farfalla alebo Primavera a sú navrhnuté skúsenými aromaterapeutmi, špičkami vo svojom odbore. Sú to skutoční znalci éterických olejov a ich účinkov. Pôsobia na telo aj psychiku a navodzujú príjemnú radostnú atmosféru.

Ak by ste však chceli preniknúť do tajov aromaterapie, vyskúšajte si vytvoriť aj vlastné zmesi. Vyberte si samosatné éterické oleje a skúšajte ich miešať vo rôznych pomeroch a kombináciách. Určite objavíte zaujímavé vône a účinky.

Tipy na zaujímavé kombinácie éterických olejov pre dobrú náladu:

  • mandarinka, grapefruit, palmoružová, linaloové drevo (ho-sho)
  • bergamot, levanduľa, benzoe, mandarinka
  • citrón, pomaranč, bergamot levanduľa
  • jasmín, bergamot, neroli, pomaranč, ylang ylang
  • limetka, citrón, pomaranč,
  • pomaranč, mandarinka, neroli
  • citrón, pomaranč, grapefruit,
  • pomaranč, levanduľa, vanilka

Levanduľa a vanilka podporujú relaxáciu, spánok a majú upokojujúci účinok. Limetka s citrónom naopak patria medzi najsviežejšie éterické oleje a dodávajú energiu, odstraňujú únavu. Mandarinka a pomaranč sú harmonizačné vône. Sami si môžete vybrať, čo potrebujete viac a podľa toho vôňu vytvárať.

Tip: Mandarinka je najvhodnejší éterický olej pre deti. Má nádhernú ovocnú, teplú, sviežu vôňu plnú radosti. Pôsobí harmonizačne na hyperaktívne, neposedné deti. Podporuje kreativitu a chuť hrať sa.

Éterické oleje na dobrú náladu vás zbavia ťaživých myšlienok, osviežia aj vzduch v miestnosti a zároveň odstraňujú prípadné baktérie v ovzduší. Aromaterapia je skvelá holistická metóda, ktorá sa dá využiť aj ako doplnková pomoc pri depresii a úzkosti.

etericky olej pomaranc

Ako používať éterické oleje:

Éterické oleje sa dajú využiť rôznymi spôsobmi. Je na vás, ktorý sa vám viac zapáči.

  • éterické oleje do aromalampy a difuzéra – odparovanie éterických olejov za použitia tepla a vody je veľmi účinné
  • praktické aroma kamene - vhodné na odparovanie éterických olejov bez použitia sviečky a elektriny, napr. v práci, na nočný stolík počas spánku, v detskej izbe
  • prírodné osviežovače vzduchu – ideálne na rýchly účinok a osvieženie vzduchu v miestnosti
  • aroma roll ony – vhodné ak chcete mať obľúbenú vôňu stále so sebou – praktické nanášanie na vnútornú stranu zápästia

Vedeli ste, že éterické oleje môžete kombinovať s Bachovými kvapkami ? Spojíte tak dva spôsoby prírodnej liečby z extraktov rastlín.