Školské esencie

Nástup do školy a aj celá školská dochádzka prináša deťom novú zodpovednosť, nové situácie a úlohy. Dieťa sa musí vyrovnať s množstvom nových pocitov. Môže prežívať vnútorné napätie, strach, obavy, čo sa prejaví v rôznej forme. Bachove kvetová terapia je v takýchto prípadoch jemným pomocníkom pre citlivú detskú dušu. Harmonizuje, dodáva pokoj, istotu a sebavedomie. Deti sú potom celkovo odolnejšie aj voči chorobám, keďže ich imunitný systém neoslabuje stres a strach.

Každé dieťa je individualita a má svoje vlastné jedinečné emocionálne stavy. Každý prípad je vhodné posudzovať osobitne a prihliadať na špecifické prejavy. U detí sa často používajú tieto Bachove kvetové esencie:

FotkyFoto_126281162_S

Rescue remedy / Krízová esencia - Pomáha zvládať akútny strach napr. z prvého dňa v škole či škôlke, starch z ostatných detí strach z odlúčenia od rodičov a pod.

Larch / Smrek opadavý - Pre deti, ktorým chýba sebadôvera. Larch pomáha pri vnútornej neistote a obavách, že niečo nedokáže alebo že to nezvládne tak dobre ako ostatní. Dodáva správnu dávku sebavedomia v kolektíve a pri plnení školských úloh. Dieťa sa bude cítiť sebaisto a s radosťou sa pustí aj do náročnejších úloh.

Mimulus / Čarodejka škvrnitá - Skvelý pomocník pri strachu a obavách z niečoho konkrétneho. Pomáha keď sa dieťa bojí napr. učiteľky, spolužiaka, cesty do školy, hodiny matematiky, písomky,ústnej odpovede a pod. Takéto strachy deti veľmi oslabujú a môžu sa prejaviť aj na fyzickej úrovni formou častých prechladnutí, oslabenej imunity, bolestí hlavy...

Pre hyperaktívne deti, ktoré majú v sebe veľa energie sú vhodné: Impatiens, Cherry Plum, Vervain. Impatiens pomáha pri netrpezlivosti a nekľude, keď dieťa robí všetko rýchlo, nesústredí sa a z toho pramenia ďalšie problémy. Vervain je vhodný pri vnútornom napätí a podráždení. Dieťa má príliš veľa nadšenia a chce robiť niekoľko vecí naraz, čo ho vyčerpáva. Cherry Plum pomáha pri návaloch detského hnevu a agresivity. Dieťa má hysterické prejavy, návaly hnevu a stráca sebakontrolu.

Hornbeam / Hrab obyčajný - Dodáva chuť a radosť do každého dňa. vhodný pre deti, ktoré nemajú žiadne nadšenie pre školské povinnosti a majú tendenciu všetko odkladať na neskôr. Hornbeam prináša radosť aj do plnenia školských úloh.

Olive / Oliva európska - Pomáha pri celodennom vyčerpaní dieťaťa. Niekedy sú na deti kladené príliš veľké požiadavky - škola, popoludní krúžky, večer úlohy a dieťa je vyčerpané z náročného dňa. Vtedy Oliva poskytuje okamžitú úľavu. Umožní načerpať energiu a zregenerovať organizmus. Tiež pomôže aj vám po vašom ťažkom pracovnom dni.

Rescue krém / Krízový krém -  Pomáha pri malých zraneniach, odreninách popáleninách, uštipnutiach...Odstraňuje bolesť svalov, kĺbov hlavy...Je to nepostrádateľný pomocník v domácej lekárničke.